Belföld

2015.03.12. 14:59

Robbanás történt a XIV. kerületben

Robbanás történt a XIV. kerületi Cserei utca egyik négyszintes épületében csütörtök délután, az első információk szerint kilencen megsérültek - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a robbanás oka egyelőre tisztázatlan, de az elsődleges felmérés szerint a földszinten öt lakás lakhatatlanná vált. A robbanás után tűz ütött ki, de a lángok terjedését a tűzoltók hamar megfékezték.

Mentősök sérültet látnak el a XIV. kerületi Cserei utcában 2015. március 12-én, ahol robbanás történt egy négyszintes házban. A robbanás után tűz ütött ki az épületben, de a lángok terjedését a tűzoltók hamar megfékezték. A földszinten öt lakás lakhatatlanná vált. Az első információk szerint kilencen sérültek meg a robbanásban. MTI Fotók: Mihádák Zoltán

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: a kilenc sérült között négy gyermek van, egyikükön, egy kétéves gyermeken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban vitték kórházba. Többen súlyosan megsérültek, de állapotuk stabil.

Kisdi Máté később azt is elmondta: statikus megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így minden lakó visszatérhetett otthonába, de gázszolgáltatás a vezetékek vizsgálatáig nem lesz.

Ezek is érdekelhetik