Belföld

2009.04.20. 02:28

Egy építtető, aki nem veszi zaklatásnak az ellenőrzést

Nagykanizsa egyik rohamosan fejlődő településrészén, az Alsószabadhegyi utcában karácsony előtt kezdődött meg az építkezés Gyenesék portáján.

Kelemen Valéria

Nagykanizsa egyik rohamosan fejlődő településrészén, az Alsószabadhegyi utcában karácsony előtt kezdődött meg az építkezés Gyenesék portáján. - Amikor húsz éve megvásároltuk ezt a telket, itt még külterület volt. Egy negyven négyzetméteres felsőszintes pinceépítésre kaptunk engedélyt, ami akkor még jó volt nekünk, de pillanatnyilag, ha például nyáron mind a hat unoka nálunk van, nagyon kicsi - mutatta Gyenes Endréné, Marika, elárulva: hogy ne romoljon tovább a meglévő pénzük, a férjével közösen házépítés, pontosabban bővítés mellett döntöttek. A régi ház előtt múlt év végén kezdték el az építkezést, s mint a tervek is mutatják: az ütem szerint épülő házban lesz egy konyha étkezővel, egy nappali és két hálószoba. - Megpróbáljuk még idén befejezni, persze ez leginkább a szakemberektől függ - folytatta a szívesen kertészkedő nyugdíjas asszony, aki az építésügyi hatóság ellenőrzését természetesnek veszi, megjegyezve. - A hatósági ellenőrzésről senki ne higgye, hogy zaklatás, sőt! Ha ugyanis ilyenkor fény derül valamilyen problémára, időközben lehet javítani, nem kell visszabontani az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!