Frissen Zalából

2021.07.26. 20:31

„Teljesült az álmom” – Minden idők legjobb magyar ötkarikás triatloneredményével zárt a zalai Bicsák Bence

A zalai származású, de már pécsi színekben versenyző Bicsák Bence a hetedik helyen végzett a férfi triatlonosok közt hétfőn a japán fővárosban, ezzel a sportág legjobb magyar eredményét érte el az olimpiák történetében.

MTI

zalai származású, de már pécsi színekben versenyző Bicsák Bence minden idők legjobb magyar ötkarikás triatloneredményével zárt a japán fővárosban zajló nyári olimpián: hetedikként ért célba a férfiak versenyében. A fotó a 40 kilométeres kerékpározás során készült róla.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az 51 fős mezőnyben Bicsák jól kezdett a 1,5 kilométeres úszás során, majd a 40 kilométeres kerékpározást remekül taktikázva az élmezőnnyel teljesítette. A 10 kilométeres futás hajrájában pedig maradt még ereje felzárkózni is.

A zalai származású, de már pécsi színekben versenyző Bicsák Bence minden idők legjobb magyar ötkarikás triatloneredményével zárt a japán fővárosban zajló nyári olimpián: hetedikként ért célba a férfiak versenyében. A fotó a 40 kilométeres kerékpározás során készült róla. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A versenyző elmondta: a célban annyira fáradtnak érezte magát, hogy nem tudott semmire gondolni, de amikor lábra állt, lassan kezdte megérteni, milyen eredményt ért el.

- Egyszerre minden rám zúdult, nem is tudom elmondani, milyen érzés – fogalmazott könnyeivel küszködve a 25 éves sportoló. – Az elmúlt egy-másfél évben rengeteget szenvedtünk, nem találtam a formámat, és nem tudtuk, hogy mi a baj. Egy hónapja ráadásul megsérültem, és csak úgy tudtam rajthoz állni, hogy az orvosok megígérték, végig tudom csinálni. A visszalépés is megfordult a fejemben. Ezek után valóságos csoda történt: itt, az olimpián teljesült az álmom, hogy a világ legjobb triatlonosai közé kerüljek.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/tokio-2020-a-zalai-bicsak-bence-hetedik-lett-triatlonban-5438750/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!