ZTE KK

2014.04.02. 18:10

A hazaiaké lett a fontos siker

Zalaegerszeg - A rájátszásba kerülés szempontjából döntő jelentőségű mérkőzést játszott szerda este a ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata.

Tudni lehetett: ha a középszakasz e fordulójában kikapnak az egerszegi kék-fehérek, vélhetően búcsút vehetnek a legjobb nyolc közé kerülésről szőtt álmaiktól.

Plumb szegedi „darálóban" a két csapat egerszegi összecsapásán. Az ellenfél szerdán nemcsak próbálta megfékezni. Fotó: Katona Tibor

Rövid tapogatózás (2. p.: 5-5) után begyújtotta a rakétákat az elszánt hazai csapat (5. p.: 26-17). A különbség épp kezdett volna aggasztóvá válni zalai szempontból, amikor Safford elkapta a fonalat: két triplájával egy csapásra visszakapaszkodott a ZTE KK. Rengeteg volt a pont és lehetett volna még több is, ha az egerszegiek nem hagynak ki annyi büntetőt. Aztán a második tíz percben nagyon „bealudt" a Zete, (13. p.: 43-36), és a vendégek rövidzárlata ezúttal sajnos egészen hosszúra sikerült. Az is csak átmenetileg rázta fel a társaságot, amikor a (faultjai miatt is) kicsit szusszant Safford visszatért a pályára és triplát dobott (43-41), a Williams vezényelte Szeged magához ragadta az irányítást (16. p.: 49-41). Innen már csak egy lépés volt, hogy a különbség tíz pont fölé kússzon. Az első félidő nagy rohanásából sokkal jobban jött ki a Szeged, mely kétszer tíz perc után 12 ponttal és 10 lepattanóval vezetett a ZTE ellen.

Fordulás után az első történés volt, hogy Boston elkövette negyedik hibáját, és visszakerült a kispadra. Öt perc alatt 20 pont közelébe fejlődött a tanácstalannak tűnő ZTE hátránya (69-50), és sejteni lehetett, hogy innen már nem lesz visszaút. Sorra maradtak ki a vendégek dobásai, a nagy akarással küzdő Szeged pedig megszerezte azt a győzelmet, amely az ő play off-álmait valamennyire még életben tartja. A záró játékrész sok cserével és tét nélkül pergett le.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia-ZTE KK 96-76 (33-36, 24-9, 20-11, 19-20)

Szeged, Újszegedi-sportcsarnok, 600 néző. Jv.: Hegedűs, Jakab, Fodor.

Szeged: Levy 21, Csorvási M. 15, Jereminov 6, Williams 19/6, Horváth 10/6. Csere: Csorvási L. 9, Molnár A. 5, Vida 5, Kiss 6/6, Varga -, Molnár B. -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE: Boston 5, Safford 20/9, Gáspár 2, Plumb 10/3, Lekli 10. Csere: Velkey 6/6, Koma 12, Kovács 6/3, Kámán 4, Kerkai 1. Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Kipontozódott: Boston a 31. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!