ZTE FC

2014.04.07. 14:00

A ZTE FC-nél jól jönne kicsivel több tapasztalat is

Zalaegerszeg - Nem nyert még mérkőzést tavasszal a ZTE FC labdarúgó csapata, és a szezon elején tapasztalt biztató játék után mintha alábbhagyott volna az akkori lendület is a csapatnál. Lendvai Miklós vezetőedző szerint most üt vissza, hogy kevesen vannak.

Kerkai Attila

Szombaton ismét csak döntetlenre (2-2) futotta a zalaiak erejéből, ráadásul az NB II sereghajtója, a Tatabánya vitt el egy pontot Egerszegről. A ZTE FC gyengén futballozott és úgy tűnik, tovatűnt az fajta lelkes játék is, ami a tavasz elején a csapatot jellemezte, legalábbis a mutatott játék így festett. Lendvai Miklós vezetőedző körül szinte vibrált a levegő a mérkőzés után, látszott rajta, hogy őt is bosszantja az eredmény. Később, immár lehiggadva kérdeztük a szakembert arról, mi az oka a gyenge futballnak, amivel persze ő sem lehet elégedett.

– Külső szemlélőként minden másként festhet, például sokan nem tudják, hogy hét közben van olyan is, hogy csak 11-12 emberrel tudunk készülni, hiszen szűkös a keret létszáma – hallottuk a szakvezetőtől. – A tavasz elején az új vezetés részéről elhangzott felém egy kérdés, hány pontot szerezhetünk még a bajnokság végéig. Én akkor azt mondtam, hogy 12-15 pont jöhet össze, ha nem jön közbe sérüléshullám. Sajnos közbejött... Közben a saját nevelésű fiatalokat is igyekszünk pályára küldeni. Ha ez korábban is így lett volna, már sokkal előrébb tartanánk, de muszáj, hogy ők is lehetőséghez jussanak. Amikor pedig megváltozik egy csapaton belül a tapasztalatlan és tapasztaltabb játékosok aránya, előfordulhat ilyen játék is. Visszatérve a pontokra, eddig szereztünk négyet, és a 12-15 pont szerintem összejön így is, de persze azt is tudjuk, hogy nehéz lesz.

A 18 esztendős Bíró András (a labdával) először volt kezdő NB II-es felnőtt bajnoki találkozón. Fotó: Pezzetta Umberto

A játékosok mentségére szóljon, hogy utóbb kiderült: a múlt héten egy betegséghullám is végigsöpört az együttesen. Egy adalék ehhez: amikor közvetlenül a lefújás után Vlaszák Géza csapatkapitányt kérdeztük, aki szerdán tudott először edzeni a múlt héten, gyakorlatilag alig tudott válaszolni a köhögéstől. Kiderült, nem csak ő volt így ezzel.

– Nem akartam erre hivatkozni, de éppen a meccs napjához közeledve ért el bennünket ez a hullám – mondta el később Lendvai Miklós. – Vlaszák mellett Sluka, Babati, és Nagy Zoli sem volt éppen a topon a meccsre, amit folyamatosan éreztem rajtuk. Volt, amikor egyikük meccs közben szólt is, hogy alig kap levegőt... Márpedig a jelenlegi helyzetünkben, ha a csapatból 2-3 ember nem tudja hozni a valós tudását, azt mi most nagyon megérezzük, hiszen nincs elegendő, kellő tapasztalattal rendelkező helyettes. Mondom, a fiataloknak hirtelen sok, hogy a felnőtt mezőnyben kell bizonyítaniuk, s a beépítésüknek sokkal fokozatosabbnak kellett volna megtörténnie a korábbiakban. Ami a szombati játékot illeti, összességében én is jobbat vártam még a nehézsége ellenére is. Ha nem is voltak nagy helyzeteink, de lehetőségek azért adódtak az első félidőben. Ha akkor betalálunk és nálunk van az előny, véleményem szerint minden másként alakulhatott volna annál, mint ami történt.

Kapcsolódó hír:

A ZTE FC hazai pályán nem tudta legyőzni a sereghajtót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!