ZTE FC

2014.04.05. 16:05

A ZTE FC hazai pályán nem tudta legyőzni a sereghajtót

Szombaton ismét hazai pályán lépett pályára a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely két vesztes mérkőzés után szeretett volna javítani mérlegén a sereghajtó Tatabánya ellen, de gyenge futballal csak döntetlenre futotta erejéből.

Kerkai Attila

ZTE FC – Tatabánya 2-2  (0-1)
Zalaegerszeg, 1380 néző. Jv.: Pintér (Huszár, Georgiu).
ZTE FC: Vlaszák – Preklet (Kocsis, 62.), Bogunovic, Kovács G., Nagy Z. - Sluka, Holdampf (Kovács L., 32.)– Frizoni, Grbic, Hajdú (Babati, 51.)– Bíró A. Vezetőedző: Lendvai Miklós.
Tatabánya: Farkasdi – Almási, Páles, Szamossszegi, Zámbó – Bozsik J., Bakos – Móri (Kovács I., 66.), Kis  Sz. (Weitner, 86.), Szabó  (Czanik, 88.) – Batizi. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Gólszerzők: Bogunovic (62.), Frizoni (68.), ill. Bakos (32. - 11-esből), Szabó R. (64.).

A mérkőzést ismét egy sajtótájékoztató vetette fel, ugyanis megint egy új szponzort mutattak be a ZTE FC vezetői. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, folytatják azon törekvésüket, hogy minél több támogatót állítsanak a  klub mellé. Ennek eredménye, hogy az egerszegi székhelyű Kozma Kft. is a klub mellé állt támogatóként. A cég ügyvezetője, Kozma Tibor  úgy fogalmazott: egerszegi lakosként és vállalkozóként más területek támogatása mellett úgy érzi a sportra is áldozni kell.

 

Nagy tapsot kapott a bemutatásnál a Tatabánya vezetőedzője, Bozsik Péter, a ZTE FC 2002-es bajnokcsapatának  szakvezetője, aztán a ZTE FC azonnal kezdeményezőbben lépett fel és gyakorlatilag a vendégek csak elvétve tudták átlépni a  felezővonalat. A mezőnyfölény ellenére a vendégkaput mégsem tudta hatékonyan  támadni a zalai együttes, aztán  32. percben  Bogunovic  Szabóval csapott össze a büntetőn belül, a zalai játékos felvágta ellenfelét. A megítélt 11-est Bakos határozottan lőtte a kapuba, 0-1. Vezető találata után egyértelműen felbátorodott a Tatabánya, a ZTE  viszont továbbra sem tudott veszélyesen támadni, amely gyengén futballozott.

A második félidő elején megint saját térfelére szorította  ellenfelét a ZTE FC, de a betömörülő védelemmel nem tudott mit kezdeni. Nagyjából így teltek a percek, amikor a  62. percben  bal oldali szöglet után Bogunovic emelkedett a legmagasabbra és középről a léc alá fejelt, 1-1. Nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek a ZTE, ugyanis a 64. percben Szabó R. szerzett labdát a 16-os jobb oldali sarkánál, majd némi gondolkodás után Kocsis mellől,  14 méterről remek lövéssel a hosszú sarokba csavart, 1-2. Ezúttal pedig a ZTE válaszolt, ugyanis a 68. percben bal oldali szöglet következett ismét, a levágódó labdára Frizoni csapott le, aki 6 méterről középről lőtt a kapuba, 2-2. Hat perc alatt tehát három gól esett, Lendvai Miklós pedig Kovács Gergőt a középhátvéd posztjáról a támadó pozícióba vezényelte. Csapkodó volt a játék, ami mindkét oldalra igaz volt, a ZTE többet támadott, de helyzet nélkül. A zalaiak elképesztően  gyengén futballoztak, a kapura abszolút veszélytelenül, aminek nem is lehetett más a vége.

Ez a döntetlen óriási csalódás most, hiszen a sereghajtót sem tudta legyőzni hazai pályán a ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!