ZTE FC

2014.09.09. 16:45

A ZTE FC szerdán a Kecskemétet fogadja a 32 közé jutásért az MK-ban

Zalaegerszeg - Balázs Zsolt, a ZTE FC korábbi játékosa, a Kecskemét jelenlegi támadója és Lőrincz Emil, a zalaiak szakvezetője is bízik saját csapatának továbbjutásában a szerdán (17.00) a ZTE-stadionban rendezendő Magyar Kupa-találkozón.

Kerkai Attila

A 2. forduló következik a Magyar Kupában és a legjobb 32 közé jutásért a ZTE FC NB II-es együttesének máris egy élvonalbeli riválissal, a Kecskeméttel kell megküzdenie. A szerdán, Zalaegerszegen rendezendő mérkőzésen Lőrincz Emil, a kék-fehérek vezetőedzője szerint nem csapata az esélyesebb, de céljuk nem más, mint továbbjutni.

- Következik egy Magyar Kupa-mérkőzés, melyet meg kell oldani, méghozzá úgy, hogy ne menjen a bajnoki mérkőzéseink rovására - mondta Lőrincz Emil, amikor a találkozó esélyeiről kérdeztük. Szombaton mély talajú pályán játszottunk, s vannak olyanok a keretben, akik ezt követően kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, tehát feleslegesen nem akarunk kockáztatni senki esetében sem. Ettől függetlenül tovább akarunk jutni! Egy első osztályú ellenfél érkezik, nem mi vagyunk az esélyesebbek még a hazai pálya ellenére sem, ám úgy fogom összeállítani a csapatot, hogy az magában hordozza a továbblépés lehetőségét. Babatit szombaton le kellett cserélni, mert rúgást kapott, ahogy Vittman is, ezért velük is óvatosnak kell lenni, Kovács Gergő viszont továbbra is sérült, ahogy Szegleti Gergely is.

Bailo Dávidot itt éppen szerelik a szombati találkozón, de a legutóbbi két mérkőzésén egy-egy gólt szerzett a zalaiak szélsője. Fontos találatok voltak ezek, a kérdés az: szerdán folytatja-e... (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az ellenfél soraiban elvileg három korábbi ZTE-játékos is pályára léphetne, de ez jelen állás szerint csak Varga Róbert és a zalaiak saját nevelésű támadója, Balázs Zsolt esetében lesz elképzelhető. Darko Pavicevic ugyanis jelenleg az U21-es csapat edzéseit látogatja, így nem valószínű egerszegi szereplése. A Kecskemét jelenleg hat forduló után négy ponttal a 12. helyen áll az élvonalbeli bajnokságban

- Amióta eligazoltam, ellenfélként nem jártam még a ZTE-stadionban, úgyhogy furcsa lesz a vendégöltözőt megismerni... - válaszolta tegnapi megkeresésünkre Balázs Zsolt. Egerszegről nem haraggal jöttem el, senkivel sem volt összetűzésem, jelenlegi állomáshelyemen kívül pedig csak a ZTE FC-ben futballoztam. Szóval, örömmel megyek és más is volt már, aki nevelőklubja ellen játszott, de túlélte, ahogy gondolom, én is. Biztosan olyan összetételű csapattal állunk fel, amelyik képes továbbjutni, hiszen ez a célunk. Szombaton magam is ott voltam a ZTE FC legutóbbi bajnokiján és két ellentétes félidőt láttam. A másodikban, amikor már volt területe a zalaiaknak, akkor játszottak veszélyesen, vagyis erre is figyelmünk kell, hogy ne hagyjunk nagy teret az ellenfélnek.

A ZTE FC Kecskemét találkozóra egységesen, egy kedvező árú jeggyel lehet majd bejutni, a szezonra váltott bérletek pedig érvényesek lesznek a Magyar Kupa-találkozóra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!