ZTE FC

2014.05.19. 18:01

ZTE FC - Vittman szerint sokat jelentett, hogy nem adták fel

Zalaegerszeg - Félsikerként is elkönyvelhető a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatának szombati pontszerzése (3-3) Siófokon, hiszen az kétszeri, kétgólos hátrányból született meg.

Kerkai Attila

Amikor az első félidő véget ért és 2-0-ra vezettek a Balaton-partiak kevesen gondoltak arra, hogy a második 45 perc sokkal változatosabb, mozgalmasabb is lehet, mint volt az előző. Mindez elsősorban a ZTE FC-nek volt köszönhető, amelynek a játéka feljavult, a hajrája meg egyenesen huszárosra sikeredett.

S hogy minek volt köszönhető mindez? Lendvai Miklós vezetőedző a találkozó után úgy fogalmazott, hogy más szemléletben futballozott ekkor együttese. Ehhez jött hozzá, hogy a cserék is lendítettek a játékon, hiszen Nagy Zoltán, de különösen Bíró András tett hozzá a csapat játékához, ami örömteli. Mindez főleg a támadójátékon lendített sokat és a második félidőben már folyamatosan benne volt a gól a ZTE FC futballjában. Ahogy a Siófokéban is és itt kell megjegyezni: Czirjék Zoltán ismét jól védett, s 3-1-nél egy bravúrt is bemutatott, ami szintén kellett a későbbi pontszerzéshez. Milan Bogunovic a 87. percben aztán belőtte azt a fontos gólt, ami újra felhozta a zalaiakat, az egyenlítő találatot pedig Vittman Ádám vitte be , aki viszont nem akarta kisajátítani magának ezt az érdemet.

- Ez mindenképpen a csapat sikere volt, hogy a végén sikerült pontot szereznünk - mondta el immár az öltözőfolyosón a ZTE FC támadója és ki is fejtette, hogy miért: Három-egy után sem adtuk fel, és ha jobban koncentrálunk, szerintem akár még a győzelem is meg lehetett volna. A két cserével masszívabbak lettünk a középpályán és több lehetőség adódott így már nekünk, támadóknak is. Azt gondolom, hogy így kellene játszanunk mindig, mint a második félidőben. Sokaknak a fejében viszont az jár, hogy mi lesz a bajnokság után, és ha nem ezen gondolkodnánk, biztosan a koncentráció sem hagyna ki annyiszor, mint az utóbbi időben. Az edzők rendesen felkészítik a csapatot, de minden fejben dől el, amiről ők már nem tehetnek...

Amit Vittman Ádám mondott teljesen érthető, hiszen a klubnál változások lesznek, s hiába mutatnak ezek pozitív irányba, a játékosokat elsősorban a saját sorsuk érdekli, ami természetes.

A zalai küldöttség egyik tagját viszont alaposan meglepték. Németh Ottó technikai vezetőről van szó, aki a klub vezetőinek már a télen bejelentette, hogy a szezon végén nyugdíjba vonul. Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója a mérkőzés előtt engedélyt kért fiatal kollégájától, Lendvai Miklóstól, hogy bemehessen a csapat öltözőjébe, ami egyáltalán nem szokványos dolog. A klub, valamint a maga nevében egy ajándékkal lepte meg Németh Ottót, ezzel is megköszönve neki azt a korrekt, több, mint két évtizedes együttműködést, amivel a ZTE FC és a Siófok közötti jó kapcsolatot ápolta.

- Ilyen gesztusra nem is emlékszem, de megmondom őszintén, nagyon jól esett. Rendkívül sportszerű megnyilvánulás volt ez mind Horváth Károly, mind a Siófok részéről és ezúton is szeretném nekik megköszönni - mondta Németh Ottó, kezében az ajándékkal.

Németh Ottót egyébként a ZTE FC a szombati, a szezon utolsó hazai rendezésű találkozóján búcsúztatja el a stadionban a Kisvárda vendégszereplése alkalmával.

Kapcsolódó hír:

Parádés zalai hajrá Siófokon




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!