Zenei hírek

2013.06.11. 19:00

Lemondta nyári európai turnéját a The Dillinger Escape Plan

Eltörte a kezét a The Dillinger Escape Plan gitárosa, Ben Weinman. A zenekar emiatt a teljes európai turnéját lemondta, a budapesti koncertjét is.

Gyuricza Ferenc

A komplex modern metal zenét játszó amerikai The Dillinger Escape Plan a jobb csuklóját ért sérülés miatt kénytelen volt teljesen átszervezni 2013-as terveit. A zenekar a nyár első felében Európában koncertezett volna, klubokban és fesztiválokon egyaránt fel kívántak lépni. Ben Weinman gitáros kéztörése miatt azonban ezeket a koncerteket kénytelenek voltak lemondani.

- Fáj a szívem, hogy el kell halasztanunk ezeket a fellépéseket, mert nagyon sokat vártunk a koncertektől - mondta Ben Weinman. - Természetesen senki sem szereti a sérüléseket. Most minden erőnkkel az amerikai nyári turnéra összpontosítunk, majd ősszel főzenekarként térünk vissza Európába.

A The Dillinger Escape Plan szeptember 25-én kezdi meg az őszi európai koncertjeit. Az első fellépés helyszíne a franciaországi Bordeaux lesz, majd további francia városok, illetve Svájc, Németország és Horvátország érintésével érkeznek Budapestre. A magyarországi koncertre október 6-án kerül sor az A38 állóhajón. A turné november 9-én ér véget Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik