Zene

2013.12.14. 15:08

Videoklip barantásokkal

Dalkezdeményből két albumnyi is összejött már, de az ötletek kidolgozásával is jól állunk – mondja a nagykanizsai Onogur zenekar énekes-gitárosa.

Gyuricza Ferenc

Mosdósi Szilárd szerint ezek alapján bizton állítható, hogy 2014-ben új kiadvánnyal jelentkeznek. A 2009-ben alapított Onogur ez év áprilisában adta ki bemutatkozó albumát, a lengyel Homo Superior Records által gondozott Új kezdetre várva című nagylemezt. A zenekar azóta folyamatosan dolgozott az újabb ötletek megvalósításán, az együttes vezetője szerint hat újabb dal már teljesen összeállt.

– A basszusgitáros Krisztián és a gitáros Sziszka csatlakozásával nemcsak zeneileg, de emberileg is nagyon összerázódtunk – jelentette ki Mosdósi Szilárd.

– Jóval termékenyebb lett a zenekar, mint korábban, ezért arra is gondoltunk, hogy a második Onogur album előtt egy 2-3 dalos kislemezt vagy E.P.-t adnánk ki. El is kezdtük erről a tárgyalásokat egy hazai kiadóval. Az Onogurnak azonban még ezt megelőzően is megjelenhet új dala, egy újabb nemzetközi válogatásalbumon készítőitól kaptak felkérést. Szilárd azt is elárulta, tavasz folyamán egy videoklipet készítenek, ezt szintén valamelyik új dalukhoz forgatják le egy fiatal székesfehérvári társasággal. Látványos kisfilmet szeretnének, amiben a nagykanizsai barantások is közreműködnének. 

– Sziszka tag a nagykanizsai barantásoknál, innen jött az ötlet - árulta el a gitáros-énekes. – Minden évben van egy nagyszabású rendezvény, az úgynevezett Thury-portya, itt készítenénk felvételeket, azokat használnák fel a kliphez. Az Onogur közben a koncertezésről sem feledkezett meg, a közelmúltban két alkalommal, Szombathelyen és Nagykanizsán is felléptek az Ismerős Arcok, a Hungarica, illetve a Romantikus Erőszak társaságában, míg december 20-án az egyik fővárosi klubban, a Zúzda Rock Kertben játszanak a részben zalai, részben pedig felvédéki tagok alkotta Szomorú Péntek, illetve a fővárosi Frommer Baby együttes társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!