Zalaszentiván

2011.07.13. 17:10

Sikeres pályázattal a parlagfű ellen

A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt „Parlagfűmentes település” címmel, az Önkéntesség Európai Éve program keretében benyújtott pályázati felhívásra Zalaszentiván Község Önkormányzata is sikeresen pályázott.

Horváth László

 
 
A program az oktatási intézményekben hirdetett, „Védekezz a parlagfű ellen” mottójú rajzpályázattal indult, melyre sok alkotás érkezett. A pályázat mellett felvilágosító előadásra is sor került.

A parlagfűmentesítési akció keretében a település belterületein (sétány, közpark, kerékpárút) elvégezték a kézi mentesítést, amit az időjárástól függően október végéig több alkalommal is megismételnek.

Az akció a település szélesebb rétegeit megmozgatta. Képviseltették magukat a közintézmények - iskola, óvoda, polgármesteri hivatal - dolgozói, a civil szervezetek (Tőzike dalkör, nyugdíjas klub, Élhetőbb Zalaszentivánért Közhasznú Egyesület), valamint a helyi szerveződésű csoportok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!