Zalaszentiván

2010.08.16. 07:25

A szentek táborában, Zalaszentivánban

Második alkalommal – ezúttal Zalaszentivánban – került megrendezésre a régió (Nemesapáti- és Zalaszentiváni plébániák) ministránsainak találkozójára. A rendezvény augusztus 14-én, szombaton 10 órakor szentmisével kezdődött, melyet Sömenek István érseki tanácsos, plébános mutatott be.

Horányi Árpád

A magyar nép számára különösen kedves egyházi ünnep augusztus 15-e, Nagyboldogasszony ünnepe. Ezért is esett már a tavalyi ministráns-találkozó ezen ünnep előtti szombatra, akárcsak az idei esztendőben. A szentmisét követően Dormán Miklós Zalaszentiván község polgármestere köszöntötte az ”Úr szolgálóit”, szüleiket, és helyi Mária Légió tagjait. Az agapé elfogyasztása után hittan totót töltöttek ki a jelenlévők, s nem kis meglepetésre Mózsa Sára (az egyik legkisebb ministráns, aki Nemesapátiból érkezett) végzett az első helyen, maximális pontszámot elérve. Egy alsónemesapáti család jóvoltából mindenki részesült ajándékban.

A programok sorát közös filmnézés – Legyetek jók, ha tudtok – zárta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!