Zalaszentiván

2010.06.01. 08:54

Játszótér-avatás és utcabál Zalaszentivánon (fotókkal)

Május utolsó szombatján, már kora reggel nagy volt a sürgölődés a zalaszentiváni újtelepen. Mindenki izgatottan várta a délelőtti játszótér-avatást, a gyermeknapi programokat.

Horváth László

Zalaszentivánon – egy sikeres pályázatnak köszönhetően, melyet a Zalaszentiváni Közhasznú Egyesület nyert – az újtelepi falurészen a régi játszóteret korszerűsítették, így a kicsiket már uniós szabványnak megfelelő játékok várják. Délelőtt Dormán Miklós polgármester köszöntötte a szépszámú egybegyűlteket, majd Sömenek István érseki tanácsos szentelte-áldotta meg a gyermekek játékait.


Közben az asszonyi kezek egy percet sem pihentek, hisz’ a több száz jelenlévőt finom étekkel, prószával kínálták a déli órák körül. Egy-két zsák krumplit kellett lereszelni a szorgos, és - mint megtudtuk - ötven liter kefirt használtak fel a krumlisprósza-masszához.


Délben aztán kevesebben lettek a gyermeknapi ünnepségen, a zalaszentiváni TŐZIKE Népdalkör ugyanis Gellénházára utazott, ahol népdal- és nótaegyüttesek minősítésére voltak hivatalosak. A megmérettetés nagyon jól sikerült, hisz’ nem várt eredmény született. A TŐZIKE Népdalkör aranyminősítést kapott. És ez nem minden, mivel teljesítményükkel kivívták a zsűri elismerését, így még egy Arany Páva-díjjal lettek gazdagabbak.

A gyermeknapi program-sorozat estefelé jó hangulatú utcabállal ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!