Zalaszentgrót

2015.06.30. 14:49

Jubileumi Kultúrtivornya

Zalaszentgrót - A hét végén befejeződött a város legnagyobb kulturális fesztiválja, a Zalavölgyi Kultúrtivornya.

Szabó Judit

A hagyományos összművészeti fesztivál idén jubileumot ünnepelt, tizedik alkalommal szervezték meg az önkormányzat, a Szentgróti Lokálpatrióta Társulat és a Zalai Hazatérők Egyesülete összefogásával, számos gazdasági társaság támogatásával. A Kiskastélyban és a ligetben koncertek, humorest, fazekas bemutató és számos más program várta az érdeklődőket. Megrendezték a hagyományos úszóversenyt, fröccsteraszon kapcsolódhattak ki a borkedvelők, és kiállítások is nyíltak egyebek között Raszler György grafikáiból és Ács Zoltán fotóiból, valamint Medvéssy Csaba helytörténeti gyűjteményéből. Zacher Gábor toxikológus előadást tartott a VMK-ban, színházi produkciók is szerepeltek a programban, a Batthyány-kastélyt pedig meg lehetett nézni éjszakai idegenvezetéssel. A motoros kaszkadőr show legérdekesebb produkciója a halálgömbben zajlott a belsejében száguldani komoly kihívást jelent.

A fesztivált Baracskai József polgármester nyitotta meg, aki a rendezvényt tíz éve életre hívott civilek egyike.

Elmondta, hogy idén nem húztak fel rendezvénysátrat, anélkül vették birtokba a ligetet, ez is különleges hangulatot kölcsönzött a rendezvénynek.

- Jó volt látni, hogy nemcsak zalaszentgrótiak jöttek el a Kultúrtivornyára, hanem sok ismeretlennel is találkoztunk - mutatott rá, hogy a program a város határain túl is népszerű.

Kaszkadőr show is volt motoros száguldott a halálgömb belsejében Fotó: Ács Zoltán

A fesztiválon fellépett többek között a Deák Bill Blues Band, a Kistehén zenekar, Tom White és a Mad Circus Trio, valamint Bödőcs Tibor humorista.

Sok érdeklődőt vonzott az első alkalommal megszervezett kovácstalálkozó is, amelynek húsz résztvevője a nagyközönség előtt készített el egy közös díszmunkát, egy kerítést egy öreg hársfa köré. A találkozóról hamarosan részletesen is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!