Zalaszentgrót

2013.11.07. 16:50

Egészség, aszalás, hulladék hasznosítás

Zalaszentgrót - Az egészséghét ismét jól sikerült, a remények szerint a gyerekek hasznosítják a program során látottakat, hallottakat - fogalmaztak a szervezők.

Sámel József

Császár Renáta tanárnő elmondta: a Deák általános iskola és gimnáziumban már hagyományos program az egészséghét, melynek keretében számos előadás hangzott, de bemutatókat is megtekinthettek a gyerekek. A védőnők és dr. Tóth Mária gyermekorvos közreműködésével egészség vetélkedőn vehettek részt. Dr. Nyéky Dömötör életmentéssel kapcsolatos előadást, dr. Divinyiné Zsoldos Zsuzsanna pedig szexuális felvilágosító órát tartott. A védőnők vizsgálatokat is végeztek, vérnyomást, vércukrot mértek, tanácsokat adtak a gyermekeknek. A hét során nem maradt el a testmozgás sem, az edzés mellett zumbázhattak is a diákok.

Bokor Laura, Ferenczi Luca és Bangó Bendegúz mutatja a hulladékból készült alkotásokat, melyekből kiállítás nyílt. Fotó: Sámel József

– Az egészséges életmóddal kapcsolatos programok mellett a hét másik fő irányvonala a hulladék újrahasznosítása volt, köszönhetően a Foglalkoztató ZalA-KAR munkatársainak – tette hozzá a tanárnő. – A gyermekek számos anyagból (papírból, műanyag flakonokból, kupakokból) készítettek ötletes darabokat, ékszerektől a dísztárgyakig. Az alkotásokból kiállítást is nyitottak, ahogy a diákok egészség témájú rajzaiból, festményeiből is.

Érdekes volt az aszalási bemutató is, a diákok a folyamat elméleti és gyakorlati részével egyaránt ismerkedtek, és persze kóstolhattak is.

– Az egészséghét – köszönhetően a kollégák és diákok lelkes hozzáállásnak – elérte célját, bízunk benne, hogy a gyerekek a mindennapokban hasznosítják a tanultakat – tette hozzá Császár Renáta, akitől megtudtuk: az alsósokat a jövő héten várja hasonló program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!