Zalaszentbalázs

2016.11.15. 13:20

Énekes pacsirtaként fújták a nótát

Zalaszentbalázs – Közel 260 diák állt színpadra kedden a „Tiszán innen – Dunán túl” elnevezésű országos népdaléneklési versenyen. A területi forduló legjobbjai a megyei döntőben bizonyíthatnak tavasszal Gyenesdiáson.

Pásztor András

Az országos népdaléneklési verseny területi fordulójának már 17. alkalommal adott otthont a dél-zalai település iskolája. A résztvevő fiatalok korcsoportonként és különböző kategóriákban – szólóének, kisegyüttes, énekegyüttes – léptek a színpadra, ahol két magyar népdalt énekeltek.

A zalaszentbalázsi iskola 5. osztályosaiból – Bőhm Alexandra (balról), Tern Yvett, Bali Zsófia, Hencsei Ila, Rudics Boglárka – álló énekegyüttes a zsűritől is elismerést kapott Fotó: Szakony Attila

– Úgy tapasztalom, hogy ismét reneszánszát éli a magyar népdal, ez abból is érzékelhető, hogy az idén rekordot döntött a versenyen résztvevő iskolák, illetve diákok száma – mondta Beke Miklósné, a házigazda intézmény igazgatója, aki hozzátette: a verseny, azon túl, hogy a magyar népdalok népszerűsítését, a hagyományok ápolását szolgálja, lelki feltöltődést is nyújt, hiszen az éneklés mindenkit boldoggá tesz és felszabadít.

Egyébként a nagy létszámra való tekintettel a keddii területi fordulót két helyszínen bonyolították le, az alsó tagozatos gyerekeket a iskola könyvtárában hallgatta meg a zsűri, míg a felső tagozatos és középiskolás fiatalok az iskola tornatermében léptek a közönség elé. A korcsoportok és kategóriák legjobbjai jövő tavasszal a Gyenesdiáson megrendezésre kerülő megyei döntőben is bizonyíthatnak, ahonnét aztán a zsűri az országos döntőbe delegálja az énekeseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!