Zalaszentbalázs

2016.10.13. 14:32

Diáksportnapot tartottak

Zalaszentbalázs - A több éves hagyományhoz híven a dél-zalai település iskolájában ismét megrendezték nemrégiben a magyar diáksport napját.

Horváth-Balogh Attila

Ennek keretében az iskola minden tanulója lefutotta a 2016 méteres távot a község nagy focipályáján. A legnagyobb lelkesedéssel az első osztályosok indultak el és kitartásuk példaként szolgált a nagyok számára is. Minden osztályból a leggyorsabbak jutalomban részesültek. Kis pihenés után a hetedik és nyolcadik osztályosok kézilabdában mérték össze tudásukat. A későbbiekben a gyerekek szabadon választhattak, hogy melyik mozgásforma, játék nyeri el tetszésüket: az új játszótéren csúszdázhattak, mászókázhattak, gerelyt hajíthattak, hullahoppozhattak, ugrókötelezhettek.

Láthatóan az alsósok is élvezték a sportnapot Fotó: Zalaszentbalázs, iskola

A legérdekesebbnek, mint minden évben, az idén is a délutáni sorverseny ígérkezett. Vegyes csapatokban minden osztályból beválogatott tanulók szüleikkel együtt lelkesen vettek részt a változatos feladatokban. Közben azok, akik a csapatokban nem szerepeltek, nagy feladatot kaptak: szülők, tanárok, diákok együtt készítettek finomságokat uzsonnára; szalonnát sütöttek, hamburgert, hot dogot, paprikás krumplit, rablóhúst, salátákat készítettek. A gyönyörű időben eltelt nap után mindenki fáradtan, de elégedetten tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!