Zalamerenye

2015.01.07. 12:20

A 100 esztendős Pöle Antalnét, Mariska nénit köszöntötték

Zalamerenye - Pöle Antalnét 100. születésnapja alkalmából ajándékkosárral és virágcsokorral köszöntötte Ódor László polgármester és a képviselőtestület.

Horváth-Balogh Attila

A tősgyökeres merenyei Mariska néni hajlott kora ellenére szellemileg nagyon friss.

– Köszönöm, jól vagyok – válaszolt a kérdésre a láthatóan jó kedélyű néni, aki családjában 2. gyermekként látta meg a napvilágot éppen 100 évvel ezelőtt. Első lányként a 6 testvér között, így aztán hamar kénytelen volt beletanulni a háztartási munkába. – Hála Istennek, még jó az emlékezetem és az étvágyam is – mondta. – A legnehezebb a világháború alatt volt a sorsunk, azt soha nem feledem.

 

Mint kiderült, Mariska néni napjait két lánya, 5 unokája, 7 dédunokája és egy ükunokája édesíti meg. Szeret kukoricát morzsolni. Méghozzá kézzel... Mindenevő, elfogyaszt zöldséget és disznóhúst, csirkehúst egyaránt. Kedveli a tejeskávét és a presszókávét is. Hihetetlen, de semmi gyógyszert nem kell szednie, nincs betegsége.

– Esténként szeretek tévézni, én hajnalig is nézném, ha a gyerekek nem akarnának lefeküdni – tette hozzá nevetve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!