Zalaegerszeg

2015.10.06. 12:57

Ovikori program Zalaegerszegen

Ingyenes Ovikori programot indított a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány a tulajdonában lévő zalaegerszegi jégcsarnokban.

Jóna István

-Célunk, hogy a 24 órában, nagy költségekkel hűtött létesítmény, minden szabad jégóráját, a gyermeksport számára elérhetővé tegyük. Ennek technikai feltételeit, munkaerő hátterét, az idei évben a Városvezetés támogatásával sikerült elérnünk, melynek köszönhetően szeptember végétől ingyenes Ovikori program indulhatott – mondta el Hunyadi Bianka az alapítvány kuratóriumi tagja a programot bemutató sajtótájékoztatón.

A programban résztvevő gyerekek, szervezett csoportokban, 10 héten át, heti egy alkalommal látogatják a jégpályát. Szállításukról, öltöztetésükről és oktatásukról a jégcsarnok dolgozói gondoskodnak. A szükséges védőfelszerelést könyökvédőt és sisakot, valamint a korcsolyát és gyakorlószánkót is az alapítvány biztosítja.

Hunyadi Bianka elmondta továbbá, hogy a programban közel 300 gyermek vesz részt. A gyerekek a helyi intézményekből érkeznek az óvodák délelőtt, az iskolák a kora délutáni órákban veszik birtokba a jeget. Az Ovikori programban öt éves kortól fogják a gyermekeket, míg az iskolásoknál 10 éves korig ingyenes az oktatás. A program elsődleges célja a jéghez szoktatás. Akik a későbbiekben úgy döntenek, hogy komolyabban foglalkoznánk a jégsportokkal, akkor a fiúkat a jégkorong, a lányokat a szinkronkorcsolya egyesület várja.

Ezek is érdekelhetik