Zalaegerszeg

2015.07.11. 17:02

Családi IPA nap és vízi játékok a Gébarti tónál

Az Ipa Zala Megyei szervezete immár hatodik alkalommal rendezte meg az országos gyermektábort, ebből ez már a harmadik volt a festői Gébart partján.

Jóna István

A táborhoz kapcsolódva, de mégis külön programként várták a családokat is egy kellemes kikapcsolódásra, ahol változatos programok és vízi versenyek várják az érdeklődőket.  A programot Gecse Péter alpolgármester nyitotta meg és köszöntőjében kiemelte a város és a rendvédelmi szervezek évek óta tartó, szoros együttműködést. A tábort és a vízi játékokat is meglátogatta a dr. Bődi Judit az IPA Magyar szekciójának főtitkára, aki elmondta, hogy a Zala megyei egyesület az ország legaktívabb és legösszeszokottabb csapatának számít. Ez a program is bizonyítja, hogy a jó helyszín, a remek idő és a kiváló szervezőmunka meghozza a gyümölcsét.

A magyar csapatok mellet a szlovéniai Muraszombat csapata is versengett a hűsítő habokban. A vízi ügyességi versenyeken csónak kötélhúzásban, gyorsasági versenyben, szlalom versenyben, valamint egy széles szörfdeszkán bemutatott tornagyakorlatban is megmérettethetek magukat a négyfős csapatok.

Kisházi Gábor, az IPA Zala Megyei Egyesületének elnöke és szervezőcsapat a gasztronómiai élményről is gondoskodtak, hiszen akik nem a sportfeladatokat választották, azok a fakanalat vették a kezükbe és válogatott finomságokat készítettek. Az állandóságot Horváth József és felesége jelenti, akik nyolc kilogramm alapanyagból készített sajtos- fokhagymás-tejfölös lángosukkal idén is nagy sikert arattak. A negyedik vízi játékok és családi nap kikapcsolódást jelentett gyermeknek és szülőnek egyaránt erősítve a baráti kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!