Zalaegerszeg

2015.04.10. 13:40

Átveszik a hatalmat a fiatalok - Jövő héten rendezik a Fiatalok hetét

Zalaegerszeg – Jövő hét a városban a Fiatalok hete, amikor egymást követően zajlik a zalaegerszegi főiskolás fesztivál, majd a középiskolás diáknapok.

Hajdu Péter

A rendezvények előzményeiről tegnap Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a városban működő három felsőoktatási intézmény először külön szervezte a programjait, majd együttműködési megállapodásokat követően 2004-ben a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete és a három hallgatói önkormányzat megrendezte az első főiskolás fesztivált.Hétfőtől pedig már a 11. közös rendezvényre kerül sor.

Hétfőn 9-től indulnak a szakmai programok – előadások, bemutatók – a PTE Egészségtudományi Karon, majd 11 óra után a BGF Gazdálkodási Karán is, a hivatalos megnyitó kedden a BGF-ben 13-kor lesz. A szakmai programok után minden este a szórakozásé, szerdán a BGF udvarán szabadtéri programokra kerül sor.

Szerdán kezdődik a középiskolások rendezvénysorozata, 8-kor a fiatalok átveszik a hatalmat a polgármesteri hivatalban, amit diákparlament és ünnepi diákközgyűlés követ a városi díszteremben.

Csütörtökön a diákok városi sportnapjára kerül sor, a különböző sportágak más-más középiskolában zajlanak majd.

Pénteken, a Városi Sportcsarnokban 9-től szombaton reggel 9-ig tart az Aludj máskor nevű 24 órás vetélkedő, középiskolás csapatok részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!