Zalaegerszeg

2015.03.09. 16:15

Szeszfőzés: adók és következményeik

Zalaegerszeg - Az otthoni szeszfőzésben és bérfőzésben bevezetett változásokról fejtette ki álláspontját Völgyi Zoltán, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője.

A politikus közölte: bérfőzde vezetőjeként kijelentheti, hogy a kormány ígéretei ellenére nem tudja biztosítani Magyarországon a kiszámítható, tervezhető jövőt. Sok család nyitott szeszfőzdét uniós támogatásból, amellyel együtt több kötelezettséget is vállaltak. Ezek úgy nem teljesíthetők, ha a növekvő adóterhek miatt a forgalom jelentősen visszaesik. Völgyi Zoltán mindezzel az adócsomag változásaira utalt. A parlamentben – jobbikos kérdésfeltevésre – elhangzott államtitkári válasszal kapcsolatban pedig megjegyezte: a bérfőzdék forgalma 90 százalékkal esett vissza az elmúlt két hónapban.

– Hivatkozási alap a kedvezményes adómérték, amelyet a bérből és fizetésből élők nem biztos, hogy ki tudnak gazdálkodni. Ez literenként közel 900 Ft. Sajnálatos, hogy a kormány senkivel nem tárgyalt és a választások után hozta nyilvánosságra tervét – jelezte. Hozzátette: az otthoni főzés a törvények betartása mellett jó lehetőség. Ám kérdés, hogy meddig marad 1000 forint a regisztráció?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!