Zalaegerszeg

2015.02.11. 18:35

Betegek világnapja - Erőt adnak a fájdalom elviseléséhez

Zalaegerszeg - II. János Pál 1992-ben rendelte február 11-ét a betegek világnapjának. Erre emlékeztek szerdán a Zala Megyei Kórházban is.

Magyar Hajnalka

A nap kiválasztása sem véletlen, a legenda szerint 1858. február 11-én Lourdes-ban megjelent a Szűzanya egy 14 éves kislánynak, s a barlangban csodatevő forrás fakadt.

 

A pózvai Tüdőgondozó társalgójában zajló programon Tóthné Födő Gyöngyi szavalatát követően Kovács Erzsébet ápolási igazgató mondott köszöntőt. Kiemelte, e napon különösen becsüljük meg egészségünket, s lélekben legyünk a betegekkel, hogy a gondolat erejével adhassunk erőt a fájdalom és kiszolgáltatottság elviseléséhez. Ezt követően a ferences Grácián atya mondott megemlékezést és imát. Szólt a hit gyógyulást serkentő erejéről, s arról, hiába ép a test, ha a lelkünk beteg, nem vagyunk egészségesek. A szervi bajok orvoslása csak része a gyógyításnak, emellett különös gonddal kell ápolni a beteg lelkét is. A programot Salamon András, Horváth Miklós, Dezse Krisztina és Bognárné Laposa Ilona műsora zárta, a falakat a Mindszenty-iskola tanulóinak rajzai díszítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!