Zalaegerszeg

2014.11.19. 16:30

MSZP: Krízis alakulhat ki

Zalaegerszeg - A szociális bérlakáshelyzet és a lakásalapban jövőre rendelkezésre álló 110 millió forint felhasználása volt a téma az MSZP közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján.

Varga Lívia

Zalaegerszegen jelenleg valamivel több mint nyolcszáz bérlakás van, az utolsók egy évtizede épültek. A LÉSZ Kft. kintlevősége 145 millió forint, amiből 90 millió behajthatatlan, idézte fel Kiss Ferenc, a párt önkormányzati képviselője a közgyűlésen elhangzottakat. Javaslata szerint a tartozás rendezésére a városnak konszolidációs programot kellene készítenie, a lakásokat pedig mérőórával felszerelni, s alaposan meggondolni, mely lakásokat bontja el vagy értékesíti. Mint fogalmazott, a lakásalapban jövőre rendelkezésre álló 110 millió forintból felújításra szánt 35 millióból mindössze 30 lakás újulhat meg, miközben 45 milliót városrehabilitációra szánnak, ami szerinte elfogadhatatlan.

Major Gábor, a szociális, lakás- és egészségügyi bizottság tagja pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kijelölt lakások elbontásával, értékesítésével szociális krízishelyzet alakulhat ki, így erre cselekvési tervet kell készíteni, a tartozást felhalmozókat pedig bevonni a közmunkaprogramba, hogy ledolgozhassák elmaradásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!