Zalaegerszeg

2014.10.06. 14:28

Bringázz a munkába!

Zalaegerszeg - A Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kara (GKZ) is csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz.

Szabó Judit

Az akciót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Kerékpárosklub indította el szeptember végén, idén már   14. alkalommal. A   BAM (= Bringázz a munkába) őszi kampánya során rendezik meg az első  bringás reggelit   a Gazdálkodási Karon. A kampusz területén, az  Infocentrum bejáratánál teával és  lekváros kenyérrel fogadják az érdeklődőket   csütörtökön reggel 7-től 9 óráig.

Az országos kampány célja felhívni a figyelmet a kerékpározás előnyeire. A GKZ már két éve megtette az első lépéseket  a biciklis közlekedés népszerűsítése érdekében. A Zöld Kampusz mintaprojekt keretében beszereztek    húsz  kerékpárt, ezeket a főiskolások használhatják ingyenesen. A szolgáltatást egyre többen veszik igénybe: a bicikliket használók száma   közel 15 százalékkal, a kerékpár-felvételek száma pedig  közel 60 százalékkal   nőtt a 2013/14-es tanévben az előző tanévhez  épest.

Nő azoknak a diákoknak  a tábora is, akik saját kerékpárral  közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!