Zalaegerszeg

2014.09.25. 13:43

A hiperaktivitásról

Hiperaktivitásról szóló kiadványt mutattak be a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Szabó Judit

A Láss a felszín alá! című kiadványt a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat rendezvényén mutatták be. Megjelenését Szabadics Zoltán vállalkozó kezdeményezte és finanszírozta, akinek egyik gyermeke kétévesen kezdte mutatni a hiperaktivitás jeleit.

– Rendszeresen a többi gyermek szemébe szórta a homokot a homokozóban, ha elment egy felnőtt mellett, belerúgott a bokájába – említette Szabadics Zoltán, hogy mi keltette fel a figyelmüket.

A gyermek most 13 éves és kitűnő tanuló. A kiadványban benne van, hogyan fordították az energiáit pozitív irányba számos szakember (fejlesztő pedagógus, pszichológus, mozgás terapeuta...) segítségével. Szabadics Zoltán és felesége azért határozta el a jórészt szakemberek írásait tartalmazó füzet  megjelentetését, hogy felhívja a figyelmet a hiperaktivitásra és a szülők felelősségére, hogy ismerjék fel a jeleket.   Az olvasók  útmutatást kapnak ahhoz is, hogy hová forduljanak ilyen esetben.

A kiadványt a Szabadics házaspár, Rigó Csaba kormánymegbízott, Pácsonyi Imre, a zalaegerszegi tankerület igazgatója, dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, Gellén Melinda, a Zala Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója, valamint Lehota János főszerkesztő és Lehota-Szolvik Edit felelős szerkesztő mutatta be. A füzetet a gyermekekkel foglalkozó intézményekbe juttatják el.

A rendezvény a Csány- iskolában szakmai konferenciával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!