Zalaegerszeg

2014.08.26. 07:25

Dr. Paksy Zoltán az LMP zalaegerszegi polgármesterjelöltje

A megyeszékhelyen önállóan indul az LMP az önkormányzati választáson, jelentette be Rikk László, a párt megyei szervezetének elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Horváth A. Attila

Mint mondta, az LMP dr. Paksy Zoltán levéltáros-történészt indítja polgármesterjelöltként Zalaegerszegen. Hozzátette: a városban mind a 12 egyéni választókerületben indítanak képviselőjelöltet, és körzetenként 5-7 százalékos választási eredményt szeretnének elérni. Rikk László azt is megemlítette, hogy nem egyezkedtek más pártokkal, így lokálpatriótaként tudják képviselni a helyi lakosságot.

Dr. Paksy Zoltán polgármesterjelölt (balról) és Rikk László, az LMP megyei szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Az a célunk, hogy bejussunk a zalaegerszegi képviselő-testületbe, s így határozottabban jelen lehessünk a politikai életben - hangsúlyozta dr. Paksy Zoltán.

Mint arról keddi lapunkban beszámoltunk, Nagykanizsán az LMP az Összefogás Nagykanizsáért Egyesülettel és a Kanizsáért Közéleti Egyesülettel közösen indul a választáson, polgármesterjelöltjük Marton István. Paksy Zoltán elmondta továbbá, hogy bár polgármesterjelöltet másutt nem indítanak, néhány településen, például Lentiben LMP-támogatással indulnak képviselőjelöltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!