Zalaegerszeg

2014.07.31. 16:20

Buza Sándor 90 éves lett: verstanulással tartja karban elméjét

Zalaegerszeg - Tea, bodzaszörp, almaecet. Ez a varázshármas, aminek egészségét tulajdonítja Buza Sándor, akit 90. születésnapja alkalmából kedden köszöntött otthonában Balaicz Zoltán alpolgármester és dr. Kovács Gábor jegyző.

Arany Gábor

Buza Sándort Balaicz Zoltán alpolgármester (középen) és dr. Kovács Gábor jegyző köszöntötte. Fotó: Seres Péter

Buza Sándor már három fiút nevelő söjtöri családba született 1924. július 27-én, 1944-ben érettségizett Zalaegerszegen a felső-kereskedelmi fiúiskolában, az Ady utca 2-ben. Dolgozott gyárban, és mozigépészként is, de élete főleg a könyvelői munkához kötődött, 1986-ban a közgazdasági osztály vezetőjeként ment nyugdíjba a Zala Bútorgyárból. Buza Sándor jó egészségnek örvend. Ha az időjárás engedi, a kertben tesz-vesz, és rendszeres látogatója a levéltárnak. Nemrég könyvben jelentette meg családja történetét, felvázolva több generációra visszamenőleg a felmenőket. Élénken érdeklődik a közélet történései iránt, régebben rendszeres levelezője volt a Zalai Hírlapnak. Sokat olvas, napilapokat, gazdasági, politikai kérdésekkel foglalkozó hetilapokat. Könyveket is, elsősorban a saját élet-idejéről szóló történelmi témájúakat. Folyamatos verstanulással tartja karban az elméjét. Kedvenc költője Ady Endre, akitől több tucat verset bármikor felmond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!