Zalaegerszeg

2014.06.22. 13:05

Negyven éve kaptak diplomát

Zalaegerszeg - Sikeres államvizsgát követően 40 éve szerzett diplomát a BGF Gazdálkodási Kara jogelődjén, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Tagozatán (akkor még a zárda épületében) az első évfolyam. Ennek apropóján az egykori hallgatókból lett üzemgazdászok és közgazdászok újra felkeresték az alma matert.

Horváth A. Attila

Pályázati támogatással kerek évfordulós évfolyamtalálkozókat szervez a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kara és a Zalaegerszegen Végzett Közgazdászok Közhasznú Egyesülete. Szombaton az 1974-ben és 1994-ben, azaz 40 és 20 éve végzetteket látták vendégül a Gasparich úti kampuszon, ahol ünnepi kari tanácsüléssel kezdődött a program.

 

Még ezt megelőzően beszélgettünk zalaegerszegi kötődésekről és az egykori főiskolás évekről az „öregdiák-találkozók„ egyik rendszeres résztvevőjével, Muhoray Árpádnéval.

– Az első évfolyammal végeztem, így talán fogalmazhatunk úgy, hogy a tanárokkal együtt mi teremtettük meg a főiskola alapjait. Ebből adódóan nagyon összetartó csapat vagyunk mind a mai napig. Mindig szívesen jövünk vissza, tartjuk a régi kapcsolatokat, támogatjuk egymást – hangsúlyozta Muhoray Árpádné, aki jelenleg Budapesten vezet egy önkormányzati pénzügyekkel foglalkozó speciális centrumot.

– Mi itt tanultunk meg mindent az életről, itt váltunk felnőtté, nagyon sokat adott valamennyiünknek a zalaegerszegi főiskola. Azt lehet mondani, hogy az egykori évfolyamunk 80 százaléka jó pozíciókban tudta leélni az életét és meglehetősen szép karriereket futott be – tette hozzá.

Az Infocentrumban rendezett ünnepi kari tanácsülésen az intézmény vezetői, jelenlegi és egykori tanárai, valamint öregdiákok mondták el köszöntőiket. Dr. Halász Imre dékán felidézte, hogy 40 évvel ezelőtt 37-en, 20 éve pedig 173-an vehettek át diplomát. Közülük 80-an jelezték, hogy részt vesznek az alumni-rendezvényen.

– Az első évfolyam óráit kezdetben mindössze hat oktató tartotta, közülük dr. Tóth Endre, Molnár Máténé dr. és Vermes Ferenc van itt közöttünk, míg Ábrahám István Egyiptomból, Kovács Ernő pedig Birminghamből küldi retró jókívánságait – jelezte dr. Halász Imre. A tanácsülésen megemlékeztek a már elhunyt oktatókról és egykori hallgatókról is.

– 6761 diploma tulajdonosa alapozta meg karunk hírnevét. 40 évfolyam hallgatóinak érdeme, hogy az intézetből lett kar által kiadott diploma ma értékpapír a munkaerőpiacon – fogalmazott köszöntő beszédében a dékán.

Dr. Solt Katalin rektorhelyettes szintén a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karának eredményeiről, elismertségéről szólt, megemlítve azt is, hogy míg 2011-ben az oktatók 17 százaléka rendelkezett tudományos fokozattal, ma ez az arány már 37 százalék feletti.

A tanácsülés végén Lambertné Katona Mónika tudományos dékánhelyettes egyenként szólította az első évfolyam hallgatóit, akiknek díszokleveleket adott át dr. Solt Katalin és dr. Tóth Endre alapító, egykori tagozatigazgató. A résztvevők ezután felkeresték a főiskolának kezdetben helyt adó Zárda utcai épületet, ahol „retró fogadóórákat" tartottak" és „retró tanszékek" is létesültek.

Mint elhangzott, a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karán ezentúl minden évben megrendezik a kerek évfordulós végzős évfolyamok találkozóját. Idén szeptember 20-án pedig a 30 és 10 éve végzett hallgatók találkozójával folytatódik majd az alumni-programsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!