Zalaegerszeg

2014.04.25. 16:25

Polgárrá fogadták a végzősöket

Zalaegerszeg - A városban 1358 fiatal végez az idén középiskolai tanulmányaival; a ballagó diákokat - sokéves hagyománynak megfelelően - Zalaegerszeg felnőtt polgáraivá fogadta tegnap a polgármester.

Horváth A. Attila

Az Art moziban megrendezett ünnepségen Gyutai Csaba polgármester köszöntötte a végzősöket. Hangsúlyozta, hogy bár országosan, s így a megyében is csökkent az elmúlt években a diáklétszám, Zalaegerszegen sikerült megőrizni az intézményeket és megtartani az iskolaváros jelleget, a fiatalos hangulatot. Mint elmondta, az önkormányzat nagy figyelmet fordít a fiatalok kéréseire, problémáira, az elmúlt időszakban pedig számos diákprogram is megvalósult a városban. Megemlítette továbbá, hogy bár nem a város már az iskolák szakmai fenntartója, a tankerülettel harmonikus az együttműködés.

Az egyik díjazottnak, Szegleti Gergelynek (Kölcsey-gimnázium) gratulál Gyutai Csaba és Balaicz Zoltán (Fotó: Katona Tibor)

- Örök igazság, hogy ti vagytok a jövő, rajtatok múlik, milyen lesz az elkövetkezőkben Magyarország. Ti fogjátok építeni az országot és a várost is. Bár nyitott számotokra a világ, bárhol jártok, ne feledkezzetek el arról, hogy ide születettek, ide tartoztok - fogalmazott Gyutai Csaba.

Az ünnepségen Bakos Dóra diákpolgármester konferálta fel a fiatalok produkcióit, valamint azokat a végzősöket, akik a tanulmányi és sportversenyeken eredményesen szerepeltek. Közel 90 diák vehetett át könyvjutalmat és oklevelet az OKTV-n, az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, illetve az Országos Diákolimpián elért sikerek elismeréseként Gyutai Csaba polgármestertől és Balaicz Zoltán alpolgármestertől. A zalaegerszegi polgáravató rendezvényen Pácsonyi Imre, a KLIK tankerületi igazgatója is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!