Zalaegerszeg

2013.11.07. 17:12

Pályaorientációs látogatások diákoknak

Zalaegerszeg - Komplex módon törekszik segíteni a 7.-8. osztályos gyerekek pályaválasztását a munkaügyi központ, valamint a kereskedelmi és iparkamara.

Magyar Hajnalka

Ennek jegyében pénteken pályaválasztási kiállítás nyílik a Keresztury VMK-ban,  csütörtökön pedig pályaorientációs látogatásokon vehettek részt a zalaegerszegi, valamint a lenti járás tankerületeihez tartozó általános iskolák 7. - 8. osztályosai. A diákok több helyszínnel ismerkedhettek, Lentiben például egyebek  között a Németh-Fa Kft. és a  Kolping Gondozóház is fogadott diákokat, míg Zalaegerszegen a 3B Hungária Kft., valamint  a Zala Megyei Kórház várta az adott terület iránt érdeklődő  fiatalokat.

A megyei kórház gyermekosztályán Véghné Tóth Erzsébet főnővér kalauzolta a diákokat. Fotó: Katona Tibor

Utóbbi helyszínen a gyerekek tájékoztatót hallhattak a kórházról, majd az ápolói hivatás felelősségébe és szépségébe  kaptak betekintést. A gyakorlatban is tájékozódhattak a asszisztensi, ápolói teendők sokrétűségéről, ugyanis több osztályt is meglátogattak. A programba való bekapcsolódástól a kórház azt reméli, hogy a jövőben többen választják hivatásul az egészségügyet. A  kórház pénteken is fogadja az érdeklődő diákokat, a két nap alatt mintegy 120 diák kaphat náluk  inspirációt a pályaválasztáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!