Zalaegerszeg

2013.11.14. 16:26

Érvényesen 7,3 millió forintra pályáztak a hallgatók

Zalaegerszeg - A zalaegerszegi önkormányzat oktatási, kulturális és sportbizottsága döntött a minap a „Befektetés a jövőbe” felsőoktatási ösztöndíjakról, valamint a Művészeti ösztöndíjakról.

Horváth A. Attila

A 2013/14-es tanév első félévében 230 pályázat érkezett a „Befektetés a jövőbe" felsőoktatási ösztöndíjra. Ezen belül műszaki ösztöndíjra 52 fő, az egyéb tanulmányokat folytatók városi ösztöndíjára 95 fő pályázott; a kérelmek megfeleltek a rendelet előírásainak – tájékoztatott Balaicz Zoltán alpolgármester. Tanulmányi ösztöndíjat 83 hallgató igényelt; közülük kilencen az előírt 30 kreditpontnál kevesebbet teljesítettek az elmúlt félévben, tízen pedig nem érték el a szükséges tanulmányi átlagot.

Összességében 7,3 millió forintnyi városi ösztöndíjra nyújtottak be érvényes pályázatot a hallgatók.

A Művészeti ösztöndíjra kilencen jelentkeztek. Ez utóbbi program a kiemelkedő művészeti tevékenységet és művészeti tanulmányokat folytatóknak kínál támogatást, illetve alkotások létrejöttét segíti elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!