Zalaegerszeg

2013.10.20. 12:38

A bajtársak találkozója - Ünnepi megemlékezést rendezett a Pofosz

Zalaegerszeg - A közelgő október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából megemlékezést tartott szombaton a Pofosz Zala megyei szervezete.

Horváth A. Attila

A zalaegerszegi Kiskondás étteremben rendezett '56-os ünnepséget ezúttal a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (Pofosz) országos elnöke, Dégi András is megtisztelte jelenlétével, a megnyitót követően pedig a szervezet aktuális ügyeiről is tájékoztatta a tagságot. Csabai Hugó megyei elnök elmondta: a Pofosz zalai tagságát részben '56-osok, részben kitelepítettek, illetve málenykij-robotra kényszerített bajtársak alkotják. Régi hagyomány a szervezetben, hogy minden évben beszámolót tart a bajtársak egyike az 1956-ban, illetve a megtorlások időszakában szerzett tapasztalatairól. Ezúttal – Csabai Hugó köszöntője után – Ádám Sándor elevenítette fel a forradalom és szabadságharc időszakával, illetve annak következményeivel kapcsolatos emlékeit, saját meghurcoltatásának történetét.

Hagyományosan az évente megrendezett ünnepségen adják át a Magyar Politikai Foglyok Szövetségének elismeréseit is. Ez alkalommal a zalai tagságból négyen kapták meg a Pofosz Aranyjelvény kitüntetését, hárman pedig a Forradalmunk Világító Lángja emlékérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!