Zalaegerszeg

2013.06.03. 13:09

Környezettudatosan - Ökonapot tartott az Öveges ÁMK a zalaegerszegi főiskolán

Zalaegerszeg - A Budapesti Gazdasági Főiskola Zöld Kampusz projektjével ismerkedett meg hétfőn az Öveges ÁMK 350 diákja a zalaegerszegi felsőoktatási intézmény Gazdálkodási Karán.

Szabó Judit

Az Öveges ÁMK negyedikes diákjai  a Zöld Kampusz tanösvényén, mögöttük Pethőné Choma Anita főiskolai oktató. Fotó: Katona Tibor

Az általános iskolások végigjárták a tanösvényt, amely többek között a megújuló energiaforrások,  a szelektív hulladékgyűjtés és a komposztálás világát ismerteti meg az érdeklődőkkel.  Balázsné Lendvai Marietta egyetemi adjunktus elmondta: a főiskolán eddig is számos rendezvényt, konferenciát, rendhagyó tanórát  és ökonapot tartottak a Zöld Kampusz program keretében. Ezúttal az Öveges-iskola kezdeményezte, hogy itt tarthassa meg az ökonapját, amelynek helyet biztosított a főiskola, oktatói pedig végigkísérték a gyerekeket a tanösvényen. A napot  ökolábnyom-számítás és PET palackos ügyességi játék is színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!