Zalaegerszeg

2013.06.30. 15:29

Játékos ismerkedés a magyar népi és zenei hagyományokkal

Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt - csendült fel a vidám dal az Apáczai ÁMK-ban szombaton délelőtt.

Arany Gábor

Az aulában Hochrein Judit énekelt a színpad elé terített szőnyegre kuporodott apróságok és szülők sokaságának, megkezdődött a Ringató. Ezen a programon hétről-hétre találkoznak a kisgyermekes családok, hogy játékosan ismerkedjenek meg a magyar népi és zenei hagyományokkal – immár 2010 óta.

Szülők és apróságok, mégpedig csecsemőtől tízéves korig. A Ringató ugyanis művészeti nevelési program. Mindenekelőtt fontos a zenei élmény adása, hogy a résztvevők átéljék a közös játék és éneklés örömét. Mintát kapnak ahhoz a szülők, hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés.

– Rendhagyó a mostani foglalkozásunk, amely az idei szezont zárja. Ez az ajándékunk: juniális a Kis-Hétrét zenekar felléptével – árulta el a foglalkozásokat vezető Hochrein Judit. - Ez annyiban is eltér a többi, hét közbeni alkalomtól, hogy most sok apuka is el tudott jönni – jegyezte meg örömmel.

Tehát a közös énekbe, játékba bekapcsolódott a Kis-Hétrét zenekar, azaz: Kardos Endre Bozi, Lőrincz Kálmán, valamint Kardos Mátyás, akik a Ringató után a szabad téren koncertet is adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!