Zalaegerszeg

2013.02.21. 15:32

Kiárusítás Zalaegerszegen: eladják a leselejtezett könyveket

Zalaegerszeg - Kiárusítást tart a József Attila Városi Könyvtár a régi könyveiből. Nagy az érdeklődés, mert kétszáz forintért lehet kincseket találni.

Szabó Judit

A könyvtár általában évente kétszer-háromszor rendez könyvvásárt, de idén többször szeretne. Van, amikor folyóiratokból is válogathatnak az érdeklődők, most azonban csak könyveket kínálnak. Kereki Judit, az olvasószolgálat vezetője elmondta: az állaguknál fogva leselejtezett könyveket igyekeznek kiárusítani. Van köztük szétesőfélben lévő, de még megragasztható, kávéfoltos, de még elolvasható. Akadnak olyan könyvek is, amelyek tartalmi szempontból elavultak (mint például egy csehszlovákiai vagy jugoszláviai útikalauz),  ezek  már nem valók a  könyvtár állományába. Gyűjtőknek viszont az ilyen kötetek is komoly értéket jelenthetnek.

Dávid Martin, Kósi Csongor, Kovács Ferenc és  Rózsás Márta is talált érdekességeket a könyvvásárban. Fotó: Katona Tibor

- Volt olyan vevőnk, aki a Panoráma útikönyv-sorozatát bővítette, másvalaki pedig azért volt nagyon boldog, mert talált egy számára ismeretlen, régi Moldova művet  - mondta Kereki Judit.

Hozzátette, hogy a hét elején kezdődött akció eddig nagyon sikeres volt. Egy könyv ára csak kétszáz forint, de így is több tízezer forintos bevételre tett szert a közművelődési  intézmény, s mint tudjuk, a mai, nehezebb időkben minden fillér számít.

Csütörtökön, ottjártunkkor gyerekek és felnőttek egyaránt válogattak a még most is bőséges akciós kínálatból. Jelenics Ferenc  gyengénlátó,  ennek ellenére végigböngészte az eladásra kínált könyveket, hátha talál megfelelőt a feleségének, aki történelmi témák iránt iránt érdeklődik.

- Engem is sok minden érdekel, de sajnos a látásom olyan gyenge, hogy már keveset olvasok. Azért a könyvtárba szívesen eljárok -  mondta.

A könyvvásár pénteken egész nap tart, sőt még szombaton délelőtt is felkeresheti a városi könyvtárat, aki olcsón szeretné bővíteni otthoni  gyűjteményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!