Zalaegerszeg

2013.01.17. 21:13

Olvasómaraton Zalaegerszegen: reggeltől estig 222-en olvastak fel

Zalaegerszeg - Tízéves hagyományra tekint vissza mindig a magyar kultúra közelgő napjához igazított „olvasómaraton” a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában. Csütörtökön is benépesült e célból az iskolai könyvtár.

Arany Horváth Zsuzsa

– Idén a legkedvesebb kötelező olvasmányokból válogattak a diákjaink és a tanárok, reggel nyolc órától délután ötig összesen 222-en – tájékoztatott Tasnádiné Fehér Gyöngyi könyvtáros. – Az előző években a Liszt-évfordulóhoz és az iskola 40. születésnapjához igazítottuk a magyar kultúra napi olvasómaratont, amely természetesen az olvasás szépségére és fontosságára irányítja a figyelmet.

A gyerekek és tanáraik csütörtökön 10–20 percenként váltották egymást az iskolai könyvtárban, aszerint, hogy egy-egy osztályból hányan vállalkoztak a többiek előtti felolvasásra. Mint megtudtuk, a korábban a szülőket is vonzó rendezvényen ezúttal a Vuk, A Pál utcai fiúk és a Két Lotti volt a legnépszerűbb olvasmány.

A Liszt-iskola jövőre is megrendezi az olvasómaratont, mondta a Zalai Hírlapnak a tanárnő.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!