Zalaegerszeg

2012.12.06. 15:31

Adományokat vár a Mikulásgyár Zalában (is)

Zalaegerszeg - Az ünnepek közeledtével idén is kinyitott a Mikulásgyár, amely a Vöröskereszttel közösen az ország számos pontján várja az adományokat, így az egerszegi Zala Plázában is.

Szabó Judit

A Mikulásgyár Alapítvány évek óta megszervezi a karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Az ország számos pontján várják a felajánlásokat, például  az egerszegi Zala Plázában.

- Pénteken kezdődött az akció, s december 21-ig várjuk az adományokat - tájékoztatott Varga Bernadett, a Zala Plaza  asszisztense.  Hétköznap és szombaton 10-től 20 óráig, vasárnap  10-től 19 óráig fogadják a jótékonykodókat  a Vöröskereszt munkatársai és az önkéntesek.

A  Mikulásgyárba főleg tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak. Játékokat és ruhát is lehet vinni, de csak olyat, amit az adományozó is szívesen fogadna. A legnagyobb szükség mégis  tartós élelmiszerre van, ezért szeretnék, ha minél több liszt, cukor és  konzerv gyűlne össze.

Baloghné Horváth Anita és Kóborné Csákvári Márta a Mikulásgyárban. Fotó: Katona Tibor

Az adományok célba juttatásáról idén is a Magyar Vöröskereszt gondoskodik. A    megyei szervezetek osztják majd szét az ajándékokat,  hiszen helyben  tudják a legjobban, kik szorulnak   segítségre. A  Vöröskereszt elsősorban családokat és  magánszemélyeket támogat természetbeni adománnyal. Kiemelt figyelemben részesítik az egyszülős,  sokgyermekes és munkanélküliséggel sújtott  családokat, s a  három éven aluli gyermeket nevelőket. Az idősek,         az           egyedül élők, és azok is számíthatnak segítségre, akiket           nem támogat senki, s akiknek a havi jövedelme nem haladja meg a 30 ezer forintot.

Hazánkban egyre több a megélhetési problémával  küzdő rászoruló, ezért is kérik a jótékonysági akció szervezői, hogy minél többen adakozzanak. A Mikulásgyár tavaly országosan több mint félmilliárd forint értékű adományt gyűjtött és 257 ezer embernek segített. Idén akár 300 ezer, mélyszegénységben élő karácsonyát szeretné megszépíteni.

Adományokat  a   postákon  is fogadnak ebben az évben, hogy  a legkisebb településen élőknek is módjuk nyíljon helyben   adakozni. A postahivatalokban szintén  december 21-ig tart az akció. A csomagokat  térítésmentesen veszik át, a  dobozokra csupán rá kell írni, hogy  Mikulásgyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!