Zalaegerszeg

2012.03.23. 17:59

Aqua-tervek: éjjeli fürdőzés is lesz

A dödölle után a falumúzeumot, majd az aquaparkot tartják kifejezetten zalai, illetve egerszegi jellegzetességnek, akik kitöltötték a városra vonatkozó tesztet az Utazás kiállításon. Erről is szó esett az eredményt ismertető sajtótájékoztatón.

Szabó Judit


Zalaegerszeg 1999 óta vesz részt  az Utazás kiállításon. Az idegenforgalmi  szakemberek  ötödik alkalommal készítettek felmérést a  látogatók körében arról, hogy mennyire ismerik a várost, és hogyan lehetne vonzóbb  célponttá tenni. Négyszázötvenen válaszoltak a részben  Zalaegerszegre, részben az AquaCity-re vonatkozó kérdésekre. Gyutai Csaba polgármester a nem reprezentatív felmérés eredményéről elmondta: pozitív visszajelzéseket kaptak.

- Örömteli, hogy a válaszadók már az aquaparkot is zalai specialitásnak tartják a dödölle és a falumúzeum mellett   - emelte ki az adathalmazból.

Később arról beszélt: a felmérés megerősítette, hogy a jövőt a kiváló természeti adottságokra kell alapozni, térségi összefogásban kell gondolkodni, színes kulturális programokat biztosítani a sportprogramok mellett, s fejleszteni az idegenforgalmi kínálatot.

Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője az aquaparkkal kapcsolatos kérdéseket és válaszokat ismertette, hangsúlyozva, egyre többen hallottak az idén tízéves létesítményről. A vendégforgalomban tavaly 13 százalékos növekedést elért AquaCity idén még inkább az egynapos kirándulást tervezőkre és a közelben nyaralókra koncentrál a marketing stratégiájában, de az egerszegiekről sem feledkezik meg. A válaszokból többek között kiderült, hogy a vendégek árérzékenyek, és ha programok közül kell választani, az éjszakai fürdőzést részesítenék előnyben  idén lehet, hogy a tavalyi egynél több ilyen alkalom lesz.

Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!