Zalaegerszeg

2011.10.28. 08:27

Megújult az iskolaudvar Lentiben

Önkéntes segítők parkosították az iskolaudvart a lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézmény tanulói és diákjai. A munkákban az E.ON Földgáz Storage Zrt. dolgozói is részt vettek.

Gyuricza Ferenc

A minap megtartott környezetszépítő akcióban a tujákat nyírták meg, a lehullott avart takarították össze és parkosítottak. Ennek egyik előzménye volt, hogy balesetveszély miatt felszámolták az iskola udvarán évekkel ezelőtt kialakított mesterséges tavat, s a helyére sziklakert került. Mindennek költségeit az E.ON Földgáz Storage Zrt. budapesti munkatársai állták, akik a kertépítésből is kivették a részüket.


- Intézményünknek hat éve van kapcsolata a budapesti céggel, s minden évben igyekeznek támogatni az oktató-nevelő munkánkat - mondta Szabóné Zakó Krisztina igazgató. - Miután az idei az önkéntesség éve, megkérdezték, munkájuk révén mivel tudnának még segíteni számunkra, így jött a kertépítés ötlete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!