Zalaegerszeg

2011.09.15. 18:28

Mégsem vágják ki a fát: a lakók tiltakoztak

A lakók tiltakozása miatt végül érintetlenül hagyott egy vágásra kijelölt nyírfát a Városgazdálkodási Kft. a zalaegerszegi Kinizsi utcában, a 76-os számú társasháznál.

Horváth A. Attila

A lakók képviseletében Kovács Gyula jelezte szerkesztőségünknek a minap, hogy előző délután három fán helyezett el üzenetet a VG Kft. a reggeli vágásról.

– Egészséges nyírfák, nincs gond velük, árnyékot adnak a parkolóban, nem értjük, miért kellene kivágni őket – mondták a helyszínen a lakók, akik szerint inkább az egyik vadon nőtt, megdőlt fa eltávolítása lenne indokolt.

A Városgazdálkodási Kft.-től megtudtuk: az önkormányzat rendelte meg a fakivágást, mivel a lakóházból kérték, hogy állítsák helyre a parkoló balesetveszélyes talaját. Nem három, hanem csak egy nyírfa kivágásáról lett volna szó, annak gyökere ugyanis felnyomta a betontéglákat a parkolóban. Ám miután jelzést kaptak a tiltakozásról, levonultak a területről.

Kovács Gyula szerint a fagyökér okozta problémát meg lehetne oldani a törzs körbekerítésével, úgy, ahogyan az a ház utcafrontjánál álló hársfáknál látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!