Zalaegerszeg

2011.08.23. 18:26

Pénteken kezdődik a Régióaktív!

Két nap alatt összesen 12 zalai zenekar léphet közönség elé a már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Régióaktív Fesztiválon Zalaegerszegen.

Gyuricza Ferenc

A megyeszékhelyi Grabowsky zeneházba e hét végén várják az érdeklődőket. Mint azt a fesztivál ötletgazda főszervezője, Hanisch András lapunknak elmondta: az alapgondolat maradt a régi, vagyis olyan zalai előadóknak biztosítanak fellépési lehetőséget, akik az úgynevezett alkotói közösséget erősítik, ugyanakkor ritkán van lehetőségük közönség elé lépni.

A pénteken este hat órakor kezdődő rendezvényen összesen 12 előadót láthat a közönség.

- Törekedtünk a műfaji változatosságra, a hip-hop stílustól kezdve a ska-n, az alternatív rockon és a heavy metalon át egészen a hardcore-ig számos műfaj képviselteti magát - sorolta a főszervező. - Zalaegerszeg mellett a megye más térségeit is igyekeztünk bevonni, lesznek zenekarok Zalaszentgrót és Keszthely, Nagykanizsa, illetve Lenti térségéből is. Az eredeti elképzelés néhány ponton változott, így pénteken a  lép színpadra, szombaton pedig a Soldier Side, a Kocsmazaj, a Lost Minds, a Nemérdekes, a Nice One Babe és a Turán kap lehetőséget. A játékidőkre szigorúan figyelünk, minden zenekar körülbelül háromnegyed órát tölt a színpadon.

Hanisch András azt is hozzátette: a fesztiválon lesznek olyan zenekarok, akik a közelmúltban megjelent lemezük dalait adják elő, de a Nemérdekes fellépése is kuriózumnak számít, hiszen a csapat nagyon ritkán ad csak koncertet.

 További zalai programok itt!

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

 További zenei hírek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!