Zalaegerszeg

2011.02.21. 19:10

A szombati esküvő drágább a hétfőinél

Zalalövőn március elsejétől öt százalékkal emelkednek az étkezési díjak, s fizetni kell az anyakönyvvezetők munkájáért, ha munkaidőn kívül, illetve nem a városházán zajlik a rendezvény.

Szabó Judit

A legutóbbi önkormányzati ülésen hozott döntés szerint öt százalékkal nő a nyersanyagnorma, vagyis az a díj, amely az iskolai konyha szolgáltatásainak igénybe vevőire hárul az étkezés költségeiből. A napközis diákoknak 327 forintot, a menzásoknak 217, az óvodásoknak 282, az idősek klubjába járóknak 834, a szociális étkezőknek 549 forintot kell fizetniük az ellátásért. A konyhán vendégként megforduló felnőttek 576 forintért ebédelhetnek, a vendégként érkező gyermekek pedig 511- ért.

Gyarmati Antal, a pénzügyi bizottság elnöke elmondta, hogy évente kétszer lehet emelni az étkezési díjat. Lehet, hogy később élni fognak a második lehetőséggel is az élelmiszer-alapanyagok árának növekedése miatt.

A képviselő-testület rendeletet alkotott az anyakönyvvezetők szolgáltatásainak díjáról. Márciustól fizetni kell a házasságkötés és más családi esemény (névadó, házassági évforduló) lebonyolításáért, ha hivatali helyiségen kívül, illetve munkaidőn túl rendezik azokat. Az utóbbi esetben négyezer forint plusz áfát kér az önkormányzat, a városházán kívüli rendezvények megtartásáért tízezer forint plusz áfát, ha pedig mindkét „fizetős” feltétel fennáll, tizenötezer forint plusz áfát. A díjakból az anyakönyvvezetők kétezer forintot kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!