Zalaegerszeg

2009.04.17. 02:29

Javítják az út gyűrődéseit

Zalaegerszeg - Két kritikus állapotú útszakaszt hoz rendbe a Magyar Közút Kht. Elkezdődött a Hunyadi utca burkolatfelújítása, s hamarosan a Tungsram elől is eltüntetik a süllyedést.

Szabó Judit

Tegnaptól csak egy sávon közlekedhetünk a Hunyadi utcában, elkezdődött ugyanis a rossz állapotú burkolat felújítása. Az út felülete a nagy forgalom miatt ment tönkre annyira, hogy az autóbuszok alig tudták bevenni a kanyart, az aljuk majdnem az aszfaltot súrolta a Kosztolányi és a Hunyadi utca kereszteződésében. Az úthibák a személygépkocsi-vezetőknek is sok kellemetlenséget okoztak.

Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Kht. Zala megyei igazgatóságának osztályvezetője elmondta, hogy hárommillió forintot fordítanak a burkolat kijavítására. A közútkezelő a Magyar Aszfalt Kft. -t bízta meg a kivitelezéssel, a cég munkatársai tegnap kezdték a forgalomkorlátozással járó beavatkozást. Az autósok jelenleg csak egy sávot használhatnak. A Kosztolányi utcáról a Göcseji útra el tudnak jutni a Hunyadi utcán keresztül, de a Csány térről nem lehet behajtani a Hunyadi utcába, a forgalmat a vasútállomás felé terelik. Az aszfaltozás a tervek szerint két napot vesz igénybe, ha minden jól megy, ma levonul a kivitelező a munkaterületről.

Az Alsóerdei úti, Tungsram előtti süllyedés kijavításának jövő héten állnak neki. A közlekedők régóta várnak erre, hosszú hetek óta lassításra készteti őket az út teljes szélességében húzódó mélyedés. Kialakulását a csapadékcsatorna szűk kapacitása okozta. A vezetékből esős időben kifolyt a víz és kimosta az út töltésanyagát. A lapunknak sms-ben is többször jelzett problémát úgy orvosolja az útkezelő, hogy a 60 centiméter belső átmérőjű átereszt 80 centiméteresre cseréli, ezzel megoldódik a csapadékvíz-elvezetés. Ezután helyreállítják a burkolatot, és megszűnik a 40 kilométer/órás sebességkorlátozás. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárással kell számolnunk, tudatta Schlemmer Tamás. A süllyedés kijavítása várhatóan egy hétig tart, a munka befejezésére április végi határidőt adott a Magyar Közút Kht.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!