Vörösiszap

2011.01.14. 13:20

Rendőrkézen a devecseri tolvajok

Összesen tíz, vagyon elleni bűncselekmény miatt indult nyomozás az iszapkataszrófa óta Devecserben, ezek közül négyet a gyanú szerint ugyanaz a három devecseri lakos követett el; egyikük, más bűncselekmény miatt, november közepe óta előzetes letartóztatásban van - közölte a rendőrség pénteken.

MTI

A három gyanúsított - a legfiatalabb 13 éves - kisgépeket, kézi szerszámokat, kerékpárokat tulajdonított el a tavaly október eleji katasztrófában megsérült, lakatlanná vált házakból - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Frankó Marianna elmondta, hogy a rendőrség a 13 éves devecseri gyermek mellett egy 18 éves helyi fiatalt gyanúsít azzal, hogy a vörösiszap-ömlésben megsérült autókból CD lejátszókat, rádiókat, pótkereket és égőkészletet vittek el. A házkutatás során összesen tizenöt, iszappal szennyezett autó indítókulcsát találták meg a kiskorú gyanúsítottnál.
   
A szóvivő tájékoztatása szerint egy devecseri lakos szilveszterkor tett feljelentést, hogy a házából nyílászárókat loptak el, amellyel mintegy 400 ezer forintos kárt okoztak neki. A két fiatal vallomása szerint az elhagyott vörösiszapos házakba velük tartott egy harmadik személy is. Mint kiderült, a középkorú helyi férfi november 21-e óta előzetes letartóztatásban van más bűncselekmény miatt - mondta Frankó Marianna.
   
A nyomozás jelenlegi adatai szerint az előzetesben lévő férfi más bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható.



Dosszié a katasztrófáról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!