Vörösiszap

2010.12.03. 14:25

Megszűnt a Devecsert, Ajkát és Somlóvásárhelyet érintő be- és áthajtási tilalom

Megszűnt a Devecsert, Ajkát és Somlóvásárhelyet érintő be- és áthajtási tilalom péntek reggel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke rendeletben hagyta jóvá a közlekedési korlátozások enyhítését, amelyek péntek reggel 8 órakor léptek életbe.
   
Az OFK felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a külterületekről még további 400 ezer köbméter iszap elszállítása várható, ezért érvényben marad a 8-as főúton a Devecser-Ajka-Bakonygyepes közötti útzár.
   
A tájékoztatás szerint a hóesés ellenére a személy- és a teherszállítás problémamentes, a vasúton és a közutakon menetrend szerint járnak a buszok és a vonatok, csak pár perces késések fordulnak elő. A közutakat folyamatosan takarítják.
   
Az ivóvíz a teljes területen továbbra is biztonságosan fogyasztható. A monitoring rendszer csütörtöki adatai, valamint az időjárási körülmények miatt a következő 24 órában a porterhelés csökkenése várható - olvasható a közleményben.
   
Mint írták, az újjáépítésen csütörtökön több mint kétszázhetven szakember dolgozott közel kétszáz munkagéppel.
   
A tulajdonosok közül 74-en új építésű ház, 79-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek. A tárgyalások folynak, ám még mindig vannak olyanok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést - közölte az OKF.

 



Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!