Vörösiszap

2010.10.14. 18:36

Iszapkatasztrófa: Várjuk olvasóink adományait!

Lapcsoportunk adományszámláin csütörtök reggelig 1.954.638 forint gyűlt össze, Zala ebből 232.000 forinttal részesedik.

Zalai Hírlap


KÉTMILLIÓ
Lapcsoportunk adományszámláin csütörtök reggelig 1 954 638 forint gyűlt össze, Zala ebből 232 000 forinttal részesedik.
Zalakaroson, miután az önkormányzat egyeztetett a kolontári önkormányzattal, mintegy 300 ezer forint értékben kéziszerszámokat és védőeszközöket csomagoltak össze a Karos-Park Kft. telephelyén. Az adományt a gazdasági társaság képviselője, Biczó Tamás adta át a vörösiszaptól sújtott falu illetékeseinek. A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola „Gyermekeink Jövőjéért” Alapítványának Kuratóriuma egyhangúlag megszavazta a vörösiszap károsultjainak támogatását. 100 000 Ft-ot utalt a Magyar Kármentő Alap számlájára. 

SEGÉLYKONCERT
A Humán Európa Szövetség zenészek közreműködésével segélykoncertet rendez Zalaegerszegen,  az Ady mozi nagytermében, október 23- án 15 órakor. A Zalaiak Kolontárért című programon fellép a Kutyakölykök, Hertelendy Attila színművész, Laci betyár, Sláger Tibó, a Kriszti és a Magyarucca, Klemy, Dömötör Balázs, a Harangláb népzenei együttes, Lovay László dalénekes, Farkas Tibor énekmondó, Kerekes György nótaénekes, Földi Szimonetta, Cseh Dániel  és a Mercy. A bevételt közvetlenül a vörösiszapkárosultak kapják.

MUNKÁVAL
Zalaegerszegről szombaton tízfős, ismerősökből, barátokból álló csapat indul útnak Devecserbe, hogy kétkezi munkával segítse a kármentést. A társaságot vezető Szépligetiné Gyulasi Erika elmondta: regisztráltak a segélyszervezetnél, s várhatóan lapátolás lesz majd a feladatuk. Hozzátette: az indulásig igyekeznek olyan dolgokat gyűjteni (kisebb csokoládék, garzontea, házi kelt tészta, energiaital), amire a helyszínen dolgozóknak van szükségük. 


Aki egyéb módon, például védőfelszereléssel, ruhákkal, élelmiszerrel, ivóvízzel szeretne segíteni, az értesítse szerkesztőségünket, mi erről hírt adunk és közvetítjük a segélyezést a helyszínen koordináló szerveknek.  (A linkre kattintva írhat nekünk.)


További helyszínek, ahol adományozhatnak itt.

A katasztrófa részletei itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!