Spárga

2023.05.15. 07:00

Jó reggelt, Zala vármegye!

Gyuricza Ferenc

A konyhaművészet törvényszerű velejárója az újdonság iránti nyitottság. Folyamatosan keressük az új ízeket – ebben az emberi természet, a kíváncsiság hajtotta vágy mellett az egészségtudatosság vált az egyik fő mozgatórugóvá. Folyamatosan jelennek meg új alapanyagok a gasztronó­miában, vagy éppen nyúlunk vissza az évszázadok során lassan elfeledett, netán más nemzetek által inkább használt összetevőkhöz. Ilyen a kifejezetten egészséges ételként és afrodiziá­kumként számon tartott, ma újból reneszánszát élő spárga is, amit ismertek már az egyesítés kora előtti Egyiptomban vagy az ókori kínai birodalomban, de ugyancsak elterjedt volt az antik görög, majd a római társadalmakban is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!