Koronavírus Zalában

2020.11.22. 10:00

Hiába a hiszti, ezentúl is betartom az egészségügyi védőtávolságot!

Maszkviselés, kézfertőtlenítés, 1,5-2 méteres védőtávolság – a koronavírus-járvány elleni védekezés szabályait már álmunkból felkeltve, gondolkodás nélkül is felsoroljuk.

Benedek Bálint

Koronavírus fertötlenítés illusztráció, 20200226, ut, Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Sokaknak az agyára is megy az előírások állandó ismételgetése, mégis naponta találkozni olyan emberekkel, akik fittyet hánynak a szabályokra. A pénzbüntetésektől tartva egyre többen teszik fel szakszerűen a maszkot, de még mindig létezik „a hordom, csak levegőt kapjak benne” mozgalom, melynek tagjai csak a szájuk elé hajlandók felkötni a védőeszközt. Gyors és személyes fertőtlenítéshez egyre többen hordanak maguknál alkoholos készítményeket, a védőtávolság betartása viszont még mindig nehézségeket okoz.

Hagyján, hogy a szabadtéri buszmegállókban szorosan egymás mellett állnak az utasok, de sokan az üzletekben sem hajlandók ennél nagyobb „térközt” tartani. Már meg sem lep, amikor a pénztárnál, sorban állás közben nem épp apró termetem ellenére „ütközésig” jönnek. Bevásárlókocsival is „gázoltak már el”, és fertőzésvédelmi szempontból ez még jobb is, mint amikor vállal próbálnak odébb taszítani. Innen is üzenem: hiába a hiszti, ezentúl is betartom az előírt védőtávolságot, mert hiszek benne, hogy így megóvhatom embertársamat a fertőzéstől. Most a jogkövető magatartással tehetünk a legtöbbet a koronavírus-járvány lassításáért és megállításáért. Azt hiszem, ezért a közös célért érdemes félretenni az önös érdekeinket és odafigyelnünk másokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!