Utazó

2011.09.07. 14:33

Kezdődik az őszi túraszezon

A többszáz főt tömörítő Göcsej Sportegyesület a hét végén indítja el őszi túraszezonját, melynek keretében mások számára is nyitott teljesítménytúrákat kínál.

Arany Horváth Zsuzsa

A Zalaegerszegen és a város környékén élő természetbarátok szombaton kora reggel fűzhetik be bakancsukat, hogy  csatlakozzanak a Válicka teljesítménytúrák sorozathoz. A sportegyesület az egészségesebb életmód és  az aktív kikapcsolódás jegyében azokat is várja, akik eddig esetleg csak a televízió előtt ülve a szakcsatornákon keresztül  csodálták a természet szépségeit, hiszen kevésbé edzettek számára is terveznek könnyebb útvonalakat.

Ennek megfelelően lehet választani 40, 30, 25, 15 és 10 kilométeres távok közül, melyek Zalaegerszeg, Búcsúszentlászló, Csatár, Bak térségét járják körbe, majd visszatérnek a megyeszékhelyre.


A szervezők a rajthelyet szombaton reggel fél héttől a Zalaegerszeg-Csács Bozsoki utca Kéknefelejcs Presszó előtt állítják fel, innen indulnak a különböző hosszúságú túrákat vállalók csoportjai egészen kilenc óráig. A rajthely a 2- es és a 2Y autóbuszjárattal közelíthető meg. A távokat szintidőn belül (3 kilométeróra), a rajtlapon lévő térkép alapján kell teljesíteni az ellenőrzőpontok (5 db) felkeresésével. Az állomásokon frissítőt, ételt, italt szolgáltat a sportegyesület, melynek szervezői remélik, mind több zalait tudnak a jó levegőn megmozgatni e módon. A tapasztalatok szerint 100 résztvevőre számítanak a Válicka Teljesítménytúrákon, melyet negyedik alkalommal szerveznek meg. 

program szeptember 17-én a keresztek útjával folytatódik Szentkozmadombjáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!